Een new born shoot zal meestal plaatsvinden tussen de 8 en 18 dagen oud. De baby bevindt zich dan vaak in diepe slaap, waardoor het fotograferen in verschillende poses makkelijker wordt. Wanneer de baby ter wereld is gekomen, plannen we gezamelijk de daadwerkelijke datum en tijd van de fotoshoot.

Waar

In de studio: Gildeweg 12, Nootdorp (2de parkeerplaats)

Inplannen

Dat kan al vanaf het moment dat u zwanger bent! Het is beter dit zo vroeg mogelijk te doen, zodat u zeker bent van een plekje.

Regelmatig krijg ik last minute een aanvraag voor een Newborn shoot en helaas moet ik heel vaak nee zeggen(wel altijd proberen je weet het nooit!), als je zeker wilt zijn van een plekje reserveer op tijd je plekje. Doordat ik het heel erg druk heb en iedereen blij wil maken met een shoot, ben ik niet heel flexibel met die ‘plekjes’. Hou hier rekening mee… Dan kan ik ook echt iedereen blij maken. Neem direct na de geboorte contact op en we plannen de shoot in, vaak heb ik maar 1 of 2 plekje beschikbaar enige flexibiliteit is dus wel gewenst.

Voorbereiding studio

Zorg dat je tas de dag van te voren alvast gepakt is, dat voorkomt stress van te voren. Neem ook een extra zacht deken mee (geen badstof!) Ik zorg ervoor dat de studio extra warm is, hou hier met eigen kleding rekening mee, je zit niet lekker in je dikke coltrui bij 23 graden.

Verder zorg ik voor alles. Als jullie aankomen,  bespreken we wat er gaat gebeuren. Jullie kiezen de settings uit en we gaan van start. Tijdens de shoot, passen we ons aan wat de kleine aangeeft. Voeding, verschonen, knuffelen, dat kan allemaal tussendoor, we nemen rustig de tijd. De shoot is al intensief, laten we dan vooral geen gekke dingen doen maar zo ontspannen mogelijk ermee omgaan. Veiligheid staat voorop tijdens de newbornsessie, ik zal altijd in de buurt van de baby zijn ook blijven mama en papa in de buurt en ik zal af en toe een handje nodig hebben.

Voorbereiding thuis (voor diegene die nog een shoot thuis geboekt heeft)

Vooral gewoon doen, zoals je elke dag doet. Geen extra voeding of ineens een badje. Is het moment van voeding precies tijdens de shoot dan doen we dat, even verschonen geen probleem. De shoot is al intensief, laten we dan vooral geen gekke dingen doen maar zo ontspannen mogelijk ermee omgaan.

Voor de shoot is het wel erg fijn als de baby alvast uitgekleed is, het luiertje aanhouden en in een dekentje wikkelen. Zet ook de kachel alvast een paar graden hoger, de baby moet het lekker warm hebben. Voor de zekerheid, neem ik altijd een klein kacheltje mee, bij twijfel of de baby het warm genoeg zal hebben, zet ik die aan.

Bij aankomst, doen we eerst een kopje koffie (ik ben gek op koffie :D) daarbij bespreken we hoe we het gaan aanpakken en wat jullie van de foto’s verwachten. Wat jullie wel en niet leuk vinden. Daarna gaan we van start, veiligheid staat voorop tijdens de newbornsessie, ik zal altijd in de buurt van de baby zijn ook mama en papa blijven in de buurt en ik zal af en toe hulp nodig hebben.

Accessoires

Ik heb zelf mandjes, kussentjes, mutjes, dekentjes, doekjes, kleding etc, u kunt hier gebruik van maken.. Natuurlijk mag u ook zelf met accessoires komen die u graag op de foto erbij wilt hebben.

Ook is het mogelijk om de grote broer/ zus erbij op de foto te laten zetten. Er moet natuurlijk wel meegewerkt worden door de grote broer/zus, we willen geen gevaarlijke situaties creëren.

De hele familie op de foto zetten, doe ik niet. Ik kom met de shoot aan huis en helaas kan ik daar geen studio creëren voor een familie shoot. Is het zo dat de ruimte en de mogelijkheid zich aandient, natuurlijk maken we dan een foto met zijn allen.

Tijden

De fotoshoot neemt ongeveer 2uur in beslag om de baby op zijn mooist op de foto te zetten. Mocht er meer tijd nodig zijn.. geen probleem tot maximaal 3 uur lang hebben we de tijd. Is het kleintje onrustig, dan nemen we even pauze. De fotoshoot draait om de baby en die zal het tempo bepalen.

Kosten

Zie de prijslijst.